duminică, 4 septembrie 2011

Lunga excursie cu bicicletele ne-a conferit un nou statut şi anume acela de nebuni-natură.

Toata vara am petrecut-o asa, vorbind de toate discutand de mai nimica si nerealizând nici o excursie. Insa cu toate astea in prag de toamna ideea dl. Inginer a fost binevenita.

Hai să mergem amice...

Am plecat la drum de aceasta data cu bicicletele, avand ca obiective Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc. Am plecat la ora 13.00 din Madei iar primul popas a fost in orasul Brosteni, locul de unde am procurat primele recipiente cu berula. Prin Crucea iarasi facem ceva provizii deoarece pare sa ni se faca si foame. Neavand nimica la noi de ale gurii suntem nevoiti sa cerem pe langa cerveze si doi carnaciori mai mici insa doamna de la magazin ne sfatuieste sa luam dintr-aia mai mari deoarece par a fi mai buni. Zis si facut! Continuand, ajungem in Chiril unde facem un popas de o jumatate de ora. Aici dl. Inginer cauta cheia magica pentru sa, deoarece pare sa joace. Negasind prin zona asa ceva o luam din nou la drum. Putin mai in deal apare si omul cu cheia. Vazand ca venim de la ceva departare, ne-o ofera si drept cadou. Traversand apoi Cheile Zugreni, ajungem dupa aproximativ o ora prin Ortoaia unde facem iarasi un popas la o mica pensiune. Aici aveam de gand sa dormim insa datorita preturilor ridicate am decis sa mergem mai departe, spre Vatra Dornei. Ajunsi in oras si negasind ceva acceptabil, facem cumparaturile pentru masa de seara apoi o luam spre Iacobeni.

În asfinţit ne oprim prin Argestru, cu picoarele tremurând de osteneală. Le reincarcam cu o berula de la taverna din zona urmanad ca apoi sa ne prăbuşim sub un brad unde preţ de câteva minute aţipim deoarece respiraţia era întretăiată de efort. Aici pare să fie pensiunea de peste noapte.

După ceva timp scoatem ceva de ale gurii. Ne tragem mai sub brad şi ne întindem să dormim. Tremurul l-a facut pe Ingineru’ sa paraseasca locul, mergand undeva mai la vale unde a gasit grajdiul pensiune.

Pentru mine pe moment in pădure era bine, insa m-am trezit suparat dupa o noapte de frig si chinuiala.

S-a facut in sfarsit dimineata, o dimineata incetosata si rece. M-am ridicat din culcusul meu si regretand amarnic ca am plecat intr-o asa excursie. Vine dl. Inginer si purcedem la drum prin Pasul Mestecanis si ajungem in Campulung Moldovenesc, locul unde servim o ciorba fierbinte si mai luam si 2 pizza la pachet. Ne continuam traseul pana in „marele oras Frasin” unde alimentam cu bere, apoi mergem pana la o taverna din Ostra, locul unde parea sa fie ultimul popas. Ajungand si aici, servim o bere diferita de cea de pana acum, adica Suceava. Am zis ca daca tot suntem pe taram bucovinic sa incercam si asta. Savurand-o si schimband cateva vorbe cu doamna de la bar, pornim spre Pasul Tarnita pentru a ajunge in orasul Brosteni. Trecand si prin Brosteni mai poposim in Lungeni la doamna Vera, unde savuram in sfarsit ultima bere. Ajungem in final in zona de bastina, mandri nevoie mare cu noul statut.

In opinia noastra, excursia a fost frumoasa, fiind punctata de o aventura neasteptata care a dat in final nastere la bucurie mare. O sa avem un zambet larg de fiecare data cand o sa ne amintim de acesta minunata calatorie!!!


Traseul urmat: Madei-Brosteni-Crucea-Cheile Zugreni-Vatra Dornei-Iacobeni-Pasul Mestecanis-Campulung Moldovenesc-Vama-Frasin-Stulpicani-Ostra-Pasul Tarnita

Semneaza pe drumuri de munte

HAIDUCII